Branding is en blijft belangrijk voor elke ondernemer. Dit benadruk ik vaak, maar wat betekent branding precies en wat zijn de drie elementen? Dat leg ik uit in mijn blog.

Branding is het behouden van een merkbeleving bij de beoogde doelgroep binnen jouw markt.

Hierbij zijn de volgende punten ook belangrijk:

  • Wat zijn je kernwaarden?
  • Al nagedacht over je brand identity (merkidentiteit)?
  • Voor welke tone of voice kies je? Hoe benader je de beoogde doelgroep? met je/u of formeel/informeel?

Lees de blog Zo val je op met je branding voor meer tips!

Bij branding is het belangrijk dat je herkenbaar bent voor je beoogde doelgroep. Daarom licht ik vandaag drie essentiële elementen uit van branding.

  1. Purpose: wat is jouw why? Waarom bestaat jouw bedrijf?
  2. Persoonlijkheid: wat onderscheidt jouw bedrijf?
  3. Presentatie: hoe presenteer je je brand? Hoe maak je dit aantrekkelijk voor de beoogde doelgroep?

Dit zijn drie belangrijke elementen voor jouw branding. Loop dit rustig door voor jouw brand en werk waarbij nodig jouw brandingstrategie uit. Hier lees je meer blogs over branding.

Vind jij het lastig om je branding te bepalen? Dan heb ik wat leuks voor je! Ik heb onlangs een toffe ebook uitgebracht, namelijk Hoe maak je je eigen branding roadmap? Dit kan je helpen met het opzetten van jouw roadmap met een handige stappenplan inclusief voorbeeldcases. Dit alles voor slechts €15-, excl btw.

Liever hulp bij het uitwerken van je strategie? Dat kan met mij! Ik bied hier strategiesessies aan.

About Marketingcheerleader

Hellen Tecle -Founder

Als oprichter van een grote community heb ik enorm veel geleerd over gestructureerd werken. Met mijn ervaring in de marketing, als blogger, ondernemende moeder weet ik nu hoe je gestructureerd aan de slag kan gaan met jouw branding. Het vergroten van je bereik, creëren van mooie samenwerkingen én uiteindelijk een interactieve binding met jouw beoogde doelgroep. Hoe tof is het om van jouw passie jouw business te maken? Lees verder over mij, mijn strategiesessies én pakketten.