Instagram is tegenwoordig niet weg te denken dus zet deze social media tool wijs in. Om te voorkomen dat je eindeloos scrolt, is het goed om een strategie op te stellen. Hoe je dat kan doen, leg ik in mijn blog uit.

Have a goal/purpose
Waarom gebruik je jouw Instagram?

  • Voor je business?
  • Om klanten aan te trekken?
  • Meer bereik?
  • Voor je sales?
  • Ter inspiratie?
  • Voor de fun?

Plan jouw content in

Dit heb ik vaker gedeeld, maar maak mapjes met jouw content. Denk aan mapjes tips, productinformatie, call to actions, sales informatie, about me etc. In 3 uur plan ik maandelijks mijn content voor een maand. Dit geeft mij enorm veel rust. Reels neem ik apart op, maar alles in mijn feed is ingepland.

Resultaat?
Je gaat effeciënt met je tijd om! Je hoeft niet elke dag na te denken wat je gaat posten maar plant het in !

Stel een melding in

Ik heb een melding ingesteld dat ik na 1 uur een melding krijg van Instagram. Dan weet ik.. Hellen, je bent al een uur online geweest. Dit heeft mij enorm geholpen want je schrikt als je ziet hoelang je actief bent op de app.

Resultaat?
Je krijgt een melding en krijgt inzicht in je tijd want je wil productief blijven met je bedrijf.

Volg waardevolle accounts

Volg accounts die passen bij jouw bedrijf, interesses en hashtags. Dan zie je veel content wat past bij jouw bedrijf. Dan blijf je up-to-date!

Resultaat
Je volgt content wat aansluit op jouw business/persoonlijke interesses!

Tips:

  • Analyseer je berichten!
  • Merk je dat je eindeloos scrolt? Doe je telefoon dan even weg. Ga wandelen, neem je rust of lees een boek.
  • Probeer wekelijks een Reel op te nemen

Have fun with it!

Wie is Hellen?

Als oprichter van een grote community heb ik enorm veel geleerd over gestructureerd werken. Met mijn ervaring in de marketing, als blogger, ondernemende moeder weet ik nu hoe je gestructureerd aan de slag kan gaan met jouw branding. Het vergroten van je bereik, creëren van mooie samenwerkingen én uiteindelijk een interactieve binding met jouw beoogde doelgroep. Hoe tof is het om van jouw passie jouw business te maken? Lees verder over mij, mijn strategiesessies én pakketten.