Als moeder én entrepeneur is structuur echt key! Het is onmogelijk om alles in te plannen, maar het is wel mogelijk om met een strakke doelenlijst te werken.

Ken je dat? Een drukke to do met taken als huishouden, werk, boodschappenlijst en oja, wat gaan we vanavond eten? Je raakt al gestrest als je eraan denkt.. Ik werd hier echt gek van, dus ik besloot eigenlijk sinds dit jaar beter te plannen. Je rust begint thuis, als alles daar geordend is, kan je verder (dat heb ik in ieder geval).

IK WERK MET EEN STRAKKE DOELENLIJST, DIT GEEFT MIJ:

  • Rust, veel rust
  • Focus: ik heb duidelijk voor ogen wat ik wekelijks wil bereiken
  • Structuur. Ik las ook me-time momenten in, dus ik weet wanneer ik lekker moet knallen én wanneer ik lekker kan rusten
  • Motivatie: elke keer dat je iets van je to do kan afvinken, dat geeft een boost!

BEN JE SOMS HET OVERZICHT KWIJT ÉN WIL JE OOK MEER STRUCTUUR. PROBEER DAN HET VOLGENDE:

1. Werk met een prioriteitenlijst op persoonlijk gebied én business.

Dit helpt mij enorm! Ik werk met kwartaaldoelen, want dit wil ik op lange termijn bereiken. Daarnaast schrijf ik elke week op wat ik wil bereiken, wat mijn me-time momenten zijn én weekends zijn heilig: dan staat alles in het teken van familytime. Daardoor moet ik mijn tijd doordeweeks goed inplannen. Ik plan de strategiesessies eigenlijk 2 avonden per week in, onderzoeken/campagnes op mijn vrije dag, zodat ik kan knallen. Het geeft echt focus én richting aan je doelen. Op persoonlijk gebied wil ik afvallen, dus wekelijks train ik met een personal trainer. Het is wat druk, maar vanwege mijn me-time momenten rust ik genoeg uit.

Hier vind je mijn weekplanner (kan je gratis downloaden).

2. Time alles wat je doet!

Ik zweer hierbij.. Voor je business ben je met 101 taken bezig en soms lijkt het alsof je niet vooruitkomt. Ik zet een timer voor alles (ook voor het schrijven van deze blog), zodat ik inzichtelijk heb hoeveel tijd ervoor nodig is. Sommige taken nemen enorm weinig tijd in beslag én andere taken juist niet. Mocht je willen uitbreiden, is het alleen maar goed om inzichtelijk te hebben hoeveel tijd alles kost, want zo kan je productiever te werk. Voor sommige taken zijn er programma’s of kan je het uitbesteden.

3. Evalueer elk doel/prioriteit

Een doelenlijst is leuk, maar heeft weinig effect zonder een evaluatie. Een evaluatie is altijd goed om te kijken naar wat er goed ging én wat beter kon. Dit doe ik regelmatig en ik zie zoveel groei ten opzichte van vorig jaar. Als entrepeneur groei je, ontwikkel je jezelf en dat is alleen maar goed. Door regelmatig te evalueren zie je de sterke punten, maar ook de knelpunten.

4. Wees streng voor jezelf en hou je je aan je doelen.

Dit is een belangrijke! Ik hoor vaak tijdens sessies, ja ik wil minder op mijn telefoon zitten of op tijd naar bed (dit is mijn valkuil). Jouw mindset én gedrag zorgen voor een strakke doelenlijst én de uitvoering hiervan. Dus hou je eraan!! Het is makkelijk gezegd dan gedaan, maar het is wel belangrijk!

5. Schrijf altijd op wat je leermomenten waren en neem ze voor de volgende week/maand

Na je evaluatie schrijf je je leermomenten op én neem je ze mee voor de volgende periode.

Hier vind je mijn gratis weekplanner! Vind jij het lastig om je branding te bepalen? Dan heb ik wat leuks voor je! Ik heb onlangs een toffe ebook uitgebracht, namelijk Hoe maak je je eigen branding roadmap? Dit kan je helpen met het opzetten van jouw roadmap met een handige stappenplan inclusief voorbeeldcases. Dit alles voor slechts €15-, excl btw. Liever een strategiesessie? Dat is ook mogelijk!

Hi powerlady, you got this!!

Wie is Hellen?

Jouw marketingcheerleader

Als oprichter van een grote community heb ik enorm veel geleerd over gestructureerd werken. Met mijn ervaring in de marketing, als blogger, ondernemende moeder weet ik nu hoe je gestructureerd aan de slag kan gaan met jouw branding. Het vergroten van je bereik, creëren van mooie samenwerkingen én uiteindelijk een interactieve binding met jouw beoogde doelgroep. Hoe tof is het om van jouw passie jouw business te maken? Lees verder over mij, mijn strategiesessies én pakketten.