Voor veel ondernemers blijft het lastig om content te plaatsen op social media. Vaak hebben ze weinig inspiratie of weten ze niet wat werkt. Dit moet anders! Veel ondernemers denken veel na over hun content en twijfelen, waardoor ze de plaatsing uitstellen. Probeer dit te voorkomen met onderstaande tips voor jouw social media.

Tijdens vele sessies hoor ik regelmatig dat veel ondernemers het lastig vinden om regelmatig content op te stellen. Dat is soms ook lastig, maar maak het jezelf niet te moeilijk. Maak het persoonlijk, het hoeven niet altijd inhoudelijke berichten te zijn. Jouw volgers volgen jou dus actuele content is van belang bij een succesvolle branding. Start met het opstellen van duidelijke, herkenbare templates. Vervolgens vul je dit aan met relevante informatie over jouw merk. Zo blijven zij op de hoogte van de ontwikkelingen van jouw bedrijf.

Geen inspiratie? We got you!

Elke branche is uiteraard anders, maar wij hebben tien content tips die jij kan inzetten als je het even niet meer weet. Soms kan je veel delen maar maakt het persoonlijker. Geef je content meer body/interactie door vragen te stellen, meer over jezelf te delen. Hieronder vind je 20 handige tips!

20 content tips voor jou!

 1. Deel handige tips met verschillende slides
 2. Deel een positief bericht
 3. Deel een infographic
 4. Deel een leermoment
 5. Een post hoe jij je dag start en vraag je volgers hoe zij het doen
 6. Dank je volgers voor de support
 7. Deel je favoriete boek?
 8. Wat is momenteel jouw favoriete app?
 9. Deel behind the scenes
 10. Geef een freebie weg (een tutorial, pdf, ebook)
 11. Deel een leuke throwback
 12. Leuke polls
 13. Hoe ziet jouw week eruit?
 14. Wie inspireert jou en vraag je volgers wie hen inspireert
 15. Doelen voor aankomend kwartaal
 16. Stel vragen als Ben jij team koffie of thee?
 17. Deel een belangrijke ontwikkeling binnen jouw markt
 18. Deel een quote die jou inspireert
 19. Deel hoe jouw ideale me-time moment eruit ziet
 20. Introductiebericht voor de nieuwe volgers

Wil je meer tips lezen? Laat het dan weten. Ik specialiseer me vooral in branding, goalsetting en time management. Ik deel veel tips via Instagram of word lid van mijn Marketingcheerleader-community.

Vind jij het lastig om je branding te bepalen? Dan heb ik wat leuks voor je! Ik heb onlangs een toffe ebook uitgebracht, namelijk Hoe maak je je eigen branding roadmap? Dit kan je helpen met het opzetten van jouw roadmap met een handige stappenplan inclusief voorbeeldcases. Dit alles voor slechts €15-, excl btw.

About Hellen

Hellen Tecle, Founder Marketingcheerleader